ECD Octaaf Thuiszorgplanner
Wie zijn wij?
Aantrekkelijke tarieven
Contact
Demo

MIC-meldingen in de thuiszorg-app

In SAMEN, de thuiszorg-app, kun je gemakkelijk en laagdrempelig incidenten rondom de cliënt melden.

Uitgebreid en aanpasbaar mic-formulier in de app

Octaaf biedt standaard een uitgebreid MIC-formulier, waarmee de zorgmedewerker na een incident verslag kan doen van de situatie en de eventuele gevolgen. Met dit formulier wordt de situatie in kaart gebracht: de locatie, soort incident, omstandigheden, opgelopen letsel, enzovoort.
Ook is het als organisatie mogelijk om in plaats van het standaard formulier een eigen MIC-formulier in te stellen dat de zorgmedewerker op dezelfde manier digitaal kan invullen.

Opvolging en afhandeling van MIC-meldingen

Nadat de zorgmedewerker verslag heeft uitgebracht via het MIC-formulier in de app, ontvangen de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor afhandeling van MIC-meldingen direct een notificatie. Zij kunnen het formulier in hun digitale omgeving inzien en gepaste opvolging geven. De afgehandelde MIC-meldingen kunnen, afhankelijk van de aard en ernst van het incident, worden opgenomen in het ECD van de cliënt.

Laagdrempelig

Omdat MIC-meldingen een belangrijke rol innemen in het zorgproces en de kwaliteitsverbetering, en omdat snel en adequaat handelen noodzakelijk is, is het doen van een MIC-melding in SAMEN laagdrempelig gemaakt. Het formulier is snel toegankelijk en bevat uitleg over de doelstelling van de melding, namelijk verbetering van de dienstverlening aan de cliënt.

Eerste maand
gratis kennismaken

Ja, ik wil Octaaf gratis proberen