Octaaf Thuiszorgsoftware - Verbeter de bekwaamheid van uw zorgverleners met zorgprotocollen

Bevoegdheid en bekwaamheid zorgverleners

Houd grip op de professionaliteit van uw zorgverleners

Welke tools biedt Octaaf om de bekwaamheid van uw zorgverleners op peil te houden?

  • Toegang tot de kennisbank
  • Instructievideo's
  • Herinneren van bijscholingsmomenten
  • Zelfsturende zorgteams

In uw thuiszorgorganisatie is het belangrijk om kennis en vaardigheid van de zorgverleners continu te onderhouden en te verbeteren, bijvoorbeeld met zorgprotocollen. Daarmee wordt de beste zorg voor de cliënt gegarandeerd.

Voorbehouden handelingen en risicovolle behandelingen vereisen bekwaamheid van uw zorgverlener. Ook de CAO en Inspectie voor de Volksgezondheid sturen aan om de bevoegd- en bekwaamheid van uw zorgverleners op peil te brengen en te houden.

In Octaaf kunt u een onbeperkt zorgdossier aanleggen. Dit dossier bevat alle formulieren, documenten, processen, zorgprotocollen, werkwijzen en reglementen die zorgverleners nodig hebben om kennis te vergaren en op peil te houden. De zorgverlener kan hier snel informatie vinden en nieuw toegevoegde documenten staan op een shortlist vermeld.

Ook het aanbieden van instructievideo's is mogelijk in dit zorgdossier. Kortom, het zet zorgdossier vormt dé kennisbank in uw organisatie voor alle zorggerelateerde onderwerpen.

Alerts op periodieke bijscholingsmomenten

Zorgverleners dienen periodiek hun bevoegdheid en bekwaamheid te onderhouden. U kunt hier binnen Octaaf datums voor vastleggen. Vóór het aflopen van een datum ontvangt de aangewezen kantoormedewerker een alert om actie te ondernemen. Zo verliest u geen zorgverlener uit het oog.

Ook interessant:

Zorgdossier Zorgprotocollen

Zelfsturende thuiszorgteams Zelfsturende thuiszorgteams